Aubergineruller med pasta og tomatsaus

Involtini di melanzane
Denne retten har lenge vært en av spesialitetene hos Ivana og Massimo på Cantina St. Patrick’s i Terracina. Det var nettopp involtini di melanzane jeg fikk anledning til å spesialisere meg på da jeg var kokk for mine venner under EXPO 2015 i Milano.

involtini

Jeg tør si at dette var en svært populær rett som det ble langet utrolige mengder av over disken på verdensutstillingen. Og ettersom jeg var en del av teamet føler jeg stolthet over å ha servert denne for Slow Food-president Carlo Petrini som en av sju retter under en VIP-lunsj der. Og tro meg: dette var den eneste retten han og Eataly-gründer Oscar Farinetti trakk fram og roste spesielt etterpå.

Tynn spaghetti, laget med egg – hjemmelaget – eller sånn du får kjøpt på spesialforretninger
Tomatsaus
Auberginer
Mel
Stekeolje/frityrolje
Mozarella
Parmesan

Kok spaghettien al dente. Kjøl ned – bland inn tomatsaus. Tomatsausen kan du gjerne lage ved å koke et par bokser hermetiske tomater i en halv times tid og deretter kjøre stavmikseren i gryta til du får en jevn og tykk saus. Salt og pepper.

Skjær tynne skiver (2-3 mm) på langs av store auberginer, vend skivene i mel og stek møre (ta ut av panna akkurat i det de begynner å få farge) – og legg dem til avrenning på et bakepapir.

Legg en klype pasta med tomatsaus på aubergineskiva og rull sammen til en «fet sigar».
Legg auberginerullene tett i tett i et ildfast fat. Strø over revet parmesan, legg en liten bit mozarella (de runde «snøballene» i lake som du får kjøpt i små poser) på hver rull – og stenk litt tomatsaus over det hele. Sett i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. Server med ytterligere et topplag med tomatsaus og et dryss parmesan.

Beregne 2-3 ruller pr person.

Involtini di melanzane

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s