POLENTA MED GRØNNSAKER

Polenta er finknuste maisgryn og er et sunt (og glutenfritt) alternativ til ris, pasta eller poteter . Det er mange måter å tilberede og anvende polenta på; her er italienerne – særlig i nordområdene – mestre. Her kommer en variant jeg tilberedte til ukens vegetarmåltid. Det er smakfullt, fargerikt og mettende.


Til 2 personer
ca 2,5 dl polentagryn
ca 1 liter vann
et dryss tørket salvie
et dryss tørket timian
salt, pepper
en skvett god olivenolje
2 gulrøtter
2 baby-auberginer
1/2 sqash
1 rødløk
1/2 rød paprika
2 fedd hvitløk
2 tomater
olje til stekingen


Kok opp vannet, tilsett de tørkede urtene pluss litt salt og pepper. Dryss polentagrynene litt etter litt i vannet undergodomrøring. Fortsett å røre mens grøten koker på svak varme – ca 20-30 minutter. Rørinn en skvett olivenolje. Hell grøten på et bakepapir og jevn den utover i ca 1 cm tykkelse. La stå kaldt en times tid.
grønnsakene deles i terninger og biter, sauteres i olje – og holdes varme mens du skjærer polenta-platen i passe stykker for grilling i grillpanne.
Viktig: Smakstilsettingen i kokevannet kan selvsagt varieres. Det samme gjelder grønnsaksblandingen: bruk det du har – eller har lyst på. Polentaplatene kan utmerket godt stå i kjøleskapet et par dager før bruk.

Ikke glem Ingrid Espelid Hovigs vakre gest: persilledusken! Dvs: jeg bruker alltid bladpersille.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s