HYTTEKOS II – OVNSSTEKT LANGE


Ved langtidsopphold på hytta i disse pandemi-tider er det kjekt å ha fryseskap. Jeg fikk fiskehandleren til å vakuumere noen halvkilospakker med fersk lange som jeg la på frysen ved ankomst. En av rettene jeg bruker å lage med hvit fiskefilet – enten det er lange, brosme, torskeloin eller lysing – skal jeg dele med dere her:
Til 2 personer
1/2 kg skinn- og benfri filet av lange
4-5 poteter
1/2 bunt brokkoli
1/2 fennikel
1 gulrot
1/2 squash
litt persillerot
persille
sitron
salt, pepper
olivenolje
Del fisken i passe stykker og dryss på salt og pepper. Del potetene i båter, legg dem i ildfast form, klunk over litt olje og dryss på salt og pepper. Sett inn i 200 grader forvarmet ovn i 40 minutter. Del opp grønnsakene ‘i grove biter og sauter dem lett i panna. Legg grønnsakene over i en ildfast form, legg noen skiver sitron oppå og fiskestykkene på toppen. En liten klunk olivenolje over fisken og deretter inn i ovnen ved siden av potetene de siste 20 minuttene av steketiden. (Kortere dersom fiskefiletene er tynne).
Et persilledryss gjør seg alltid ved servering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s