Sjokolademousse

Livets mørke sider

Noe hyggeligere og blidere enn Eli og Else på ”Kaffe & Pasta” skal man lete lenge etter! Når jeg sier at jeg vil snakke litt om de mørkere sidene, holder Else på å le seg ihjel. ”Ja, noe mørkt og mystisk, det passer jo flott – akkurat nå har vi litt mørkere hår begge to!” Latteren sildrer i veggene i den lille spesialbutikken i Skippergata.

Kaffe & Pasta 66

I filmen ”Sjokolade” kommer vakre Vianne Rocher (Juliette Binoche) til den pietistiske lille franske landsbyen. Hun er alenemor, hun går ikke i kirken, og så åpner hun en sjokoladebutikk midt i fastetiden. Byens borgemester, som mener at all nytelse er syndig og skadelig for moralen, kan ikke si at han liker det noe særlig! Men Viannes hjemmelagde sjokoladespesialiteter lokker byens dydige borgere på syndens sanselige avvei. Én bit og de er solgt …

Men det var altså i filmen. Ingen alenemødre her, nei, men syndig nytelse i bøtter og spann! ”Sjokolade er sunt, sjokolade er godt, sjokolade kan brukes til mange ting” – annonserer Else og ler hjertelig. Riktignok heter butikken Kaffe & Pasta, og fører selvsagt italiensk kvalitetskaffe og pasta, men jentene har mye annet snadder for ganen. Olivenoljer, balsamico, tapenade og mase annet, gjerne i lekre flakonger, flasker og krukker. Og sjokolade. Ikke sånn sjokolade som du får i godterikiosken men ”mørk og deilig, med smak av bare ren sjokolade, av kanel – eller, som i filmen: med smak av chili! En utrolig fin kontrast!” sier Eli. ”Noen faste kunder sverger på at akkurat den kombinasjonen er nøyaktig så sanselig som filmen antyder, og gir litt sånne kriblinger”, sier hun, og legger til at forskning understøtter utsagnet.

”En liten del chilisjokolade i sjokolademoussen er akkurat passe frekt, og med levende lys og sånn i tillegg… hvem vet?” sier Eli – og gir oss en spennende oppskrift.

 

Mousse Comte de Reynaud
(6 porsjoner)

2 dl kremfløte
150 g sjokolade, Valrhona 70%
45 g Venchi peperoncino, chilisjokolade
4 eggeplommer
2 eggehviter
100 g melis
1 ts vaniljesukker (eller frøene fra en vaniljestang)
2 ss appelsinlikør

 

Pisk fløten til myk krem og sett den kaldt.
Smelt sjokoladen forsiktig, på lav temperatur, i vannbad. Rør litt i den underveis.
Stivpisk eggehvitene sammen med melis og vaniljesukker. Bland forsiktig den smeltede sjokoladen med eggeplommene og appelsinlikøren, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.

Ha moussen i porsjonsformer, eller i en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering. Når det gjelder tilbehør, er det mye som passer. Pisket krem, mango, pasjonsfrukt, granateple … eller hva med en langstilket, dyprød rose og et kyss?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s