Cæsarsalat

Blomstrende sørlending

– Ikke et vondt ord om cæsarsalat! Venninnene elsker det! Jeg pleier å kalle det for jentemat, sier Barbro Simonsen.

1 Salater er jentemat, sier Barbro Simonsen
Estetikk
Den blide kvinnen henviser til påstandene om at menyutvalget på spisestedene i Kristiansand var identisk over hele fjøla, og at en av rettene, cæsarsalat i tillegg var både kjedelig og overpriset.

– Jeg synes maten må være noe for øynene også! Både maten og borddekkingen må se bra ut, det hever opplevelsen av måltidet.

Barbro Simonsen er helt klar på at estetikken er viktig når maten blir servert. Så er hun også opptatt av estetikk i hverdagen, som innehaver av den lille, frodige forretningen Bobbos blomster i Skippergata i Kristiansand.

– Jeg har vært i blomsterbransjen lenge, men min egen butikk har jeg bare hatt i fire år. Det er en glede å jobbe med blomster, altså, sier Barbro Simonsen.

Hun handler inn blomster fra Italia, Holland og andre fjerne steder, men også fra lokale produsenter. Simonsen synes det er fint å kunne tilby kortreiste varer i butikken sin.

– Jeg satser på å ha det hyggelig i butikken, ikke stresse. Kundene liker å prate litt og bruke tid. Det synes jeg er helt topp – det er vel det som kalles service, smiler hun.
Helt siden hun fikk sitte bak på sykkelen når farmor dro til Røsstad (nå Hageland på Bjørndalssletta) for å handle blomster og frø har Barbro Simonsen interessert seg for alt det vakre som spirer og gror. Hun leverer blomster til både bryllup og begravelser, fødselsdager og andre jubileer, kjærlighetsbuketter og bordpynt.

– Og så kan enkelte blomster brukes i matretter, sånn som i denne salaten, sier hun og holder frem noen fargesterke blå fioler.

Helhet
Barbro Simonsen er glad i skalldyrretter og mange forskjellige salater. Dessuten elsker hun fingermat og pasta, alt i den kategorien hun kaller jentemat.

– Jeg har ikke tid til å lage mat og holde selskap hjemme så ofte som før, nå som jeg driver butikken. Men når det skjer er det veldig moro å dekke bordet så lekkert som mulig, lage mat som både smaker og ser bra ut, og gjerne sørge for en liten gave ved hver kuvert, som for eksempel en liten bok, en film eller liknende, sier hun.

For å vise hva hun mener har min tiltenkte kuvert blitt forsynt med en film som skal passe akkurat til meg: Sommerlunsj i Roma.

Barbro Simonsen, Bobbo, hun tenker virkelig helhetlig når hun setter i gang!

 

Bobbos cæsarsalat
4 personer
2 hjertesalat
2 stekte kyllingfileter (avkjølte)
8 skiver stekt bacon (avkjølt)
8 små, gule, søte tomater
10-12 skiver høvlet parmesan
en neve krutonger
8-10 fioler

Skyll salaten og skjær bort stilken. Del kyllingfiletene i tynne skiver. Del tomatene i to. Anrett salatbladene først, deretter de andre ingrediensene i en bolle.

Dressing
2 eggeplommer
1 dl nøytral olje
1 ts dijonsennep
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ansjosfileter, finhakket
saften av ½ sitron
salt, pepper, cayennepepper

Visp eggeplommene hardt, tilsett litt olje av gangen mens du fortsatt visper, til konsistensen blir som majones. Tilsett øvrige ingredienser og visp ytterligere noen sekunder.

Tenk farger når du velger serveringsfat, borddekorasjon, servietter og servise!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s